close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vrij werk
Shortfilm

Medulla

Een bekentenis van een verleidelijke cliënte zet het geweten van een getrouwde psychiater onder grote druk in deze duistere psychologische thriller. Houdt hij afstand of zwicht hij voor haar charmes? Full Frame’s Ton Vorselaars deed het camerawerk voor de korte film Medulla van regisseur en producent Rudi Brekelmans.

Over het verhaal
‘Wij moeten de baas blijven over onze driften, anders komen er moeilijkheden’, houdt psychiater Charles Dujardin een jongetje voor dat zich tegenover een klasgenootje niet wist te beheersen. Als hij een even fascinerende als verleidelijke vrouwelijke cliënt tegenover zich krijgt, is het al snel de vraag of Dujardin dat zelf wél kan. Hij raakt door haar geobsedeerd en verliest langzaam maar zeker de grip op de werkelijkheid in deze psychologische thriller.

Het camerawerk
Voor Full Frame is de uitdaging de film te draaien op de Red Epic Monochrome. Ton: ‘De Red Epic Monochrome filmt alleen in grijswaardes, waardoor deze veel scherper en lichtgevoeliger is dan andere camera’s. Maar dat betekent niet dat kleur onbelangrijk is in je film. Door de keuze voor deze camera leg je direct een keuze voor bepaalde contrasten in je beeld vast. Daarnaast werkten we met speciale filters voor de lens die toch het contrast en je idee van de kleuren bepalen. Zo is kleur toch een belangrijk onderdeel van je deze zwart wit film. De film heeft verschillende inspiratie bronnen: de film ‘Ida’ en het werk van fotograaf Henry Cartier Bresson.’

De korte film is vertoond op verschillende filmfestivals. Producent en regisseur Rudi Brekelmans werd op het Nederlands Filmfestival genomineerd voor Beste Debutfilm in 2019.

Meer cases

phoneCall-to-call