3 Mijn bewaarde films

Samen Dementievriendelijk

Voor de campagne 'GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer' maakte Full Frame een video met een sterke boodschap.

 

Doel
Met de campagne ‘GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer’ wil de stichting Samen Dementievriendelijk treinreizigers erop attenderen dat ze met dementie in aanraking kunnen komen. Vaak wordt vreemd gedrag op een station niet begrepen. De gedachte dat iemand aan dementie zou kunnen lijden, komt meestal niet in mensen op. Met een sterke, korte video, wilden wij hier verandering in brengen.

 

Aanpak
Wat doe je, als je een kind verloren rond ziet lopen op een station? Het antwoord is simpel: Je zou naar haar toe gaan en haar helpen. Maar waarom herkennen we een verloren kind wel en een oudere met dementie niet? In onze korte film wilden we de kijker met deze vergelijking aanspreken op zijn of haar gevoel, maar ook op zijn verantwoordelijkheid. Met de training ‘GOED’, kan je namelijk leren de signalen van dementie te herkennen.

 

Resultaten
Op 16 september gaf minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS op station Utrecht Centraal het startschot voor een bewustwordingscampagne. De film was te zien op het grote scherm op het station, in 5162 NS treinen en 100 Connexxion bussen en kreeg aandacht van het RTL Nieuws


Andere cases