close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
back

De Beste Tijd om te Posten op Social Media

Als je aanwezig bent op sociale media, begrijp je ongetwijfeld het belang van het plaatsen van content op het juiste moment. Maar wat is nu eigenlijk de beste tijd om te posten op social media? Laten we duiken in de details en ontdekken hoe je jouw online aanwezigheid kunt optimaliseren op platforms zoals TikTok en Instagram.

Waarom Timing Essentieel is voor Sociale Media Succes

De tijd waarop je je berichten deelt op sociale media kan een aanzienlijke invloed hebben op de betrokkenheid van je doelgroep. Studies hebben aangetoond dat er bepaalde tijdsvensters zijn waarin gebruikers actiever zijn en meer geneigd zijn om te reageren op content. Door te begrijpen wanneer je doelgroep het meest actief is, kun je je kansen vergroten om gezien en gehoord te worden.
Op platforms zoals TikTok en Instagram draait alles om timing. Het plaatsen van je content op het juiste moment kan het verschil maken tussen een viraal succes en een stille mislukking. Maar hoe bepaal je wat het beste moment is om te posten? Wij bij Full Frame zijn experts in het maken van doelgroep analyses en helpen je hier graag bij.

Hoe Je Het Beste Moment Kunt Bepalen om te Posten op TikTok en Instagram

 • Analyseer je doelgroep: Begrijp wie je volgers zijn en wanneer ze het meest actief zijn op sociale media. Gebruik tools zoals Instagram Insights om inzicht te krijgen in het gedrag van je publiek.
 • Experimenteer met verschillende tijden: Probeer verschillende tijdstippen uit om te zien wanneer je de hoogste betrokkenheid krijgt. Je kunt dit testen door te A/B testen op diverse tijden.
 • Gebruik planningstools: Maak gebruik van tools zoals Hootsuite of Buffer om je berichten in te plannen op de meest optimale tijden, zelfs als je niet online bent.

Met deze strategieën kun je het optimale tijdstip bepalen voor het plaatsen van berichten op sociale media en zo je kansen vergroten om meer likes, reacties en shares te ontvangen. Het kan helpen om te kijken naar wat je concurrenten doen. Als zij op specifieke momenten veel likes en reacties ontvangen, zou dat ook voor jou kunnen werken.

De Beste tijd om te posten op Instagram.

Instagram gebruikt een slim algoritme dat recente posts weergeeft, zij het niet altijd in de volgorde waarin ze zijn gepost. Daarom is het slim om te weten wanneer je het beste kunt posten voor maximale interactie met je foto's, verhalen of reels. Hier zijn enkele handige tijden om in gedachten te houden:

 • Woensdag, om 12:00 uur 's middags
 • Vrijdagochtend, tussen 9:00 en 11:00 uur, is een populaire tijd.
 • Op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 15:00 uur zie je vaak activiteit. De piek ligt rond 11:00 uur.
 • Probeer op zondagen te vermijden, omdat dan over het algemeen minder mensen actief zijn op Instagram.

De Beste tijd om te posten op TikTok.

Wist je dat maar liefst 90% van de TikTok-gebruikers dagelijks de app opent? Dat betekent dat je in principe op elk moment van de dag kunt posten, maar er zijn wel bepaalde tijden waarop je meer actieve gebruikers kunt bereiken. Hier zijn de beste momenten om te posten op TikTok:

 • Tussen 14:00 en 18:00 uur 's middags zie je vaak veel activiteit op TikTok, vooral op dinsdag tot en met donderdag.
 • Ook 's avonds tussen 19:00 en 23:00 uur zijn er veel kansen om betrokkenheid te genereren.
 • Zondag is misschien niet de beste dag om te posten, omdat dan over het algemeen minder mensen actief zijn. Maar zaterdag is daarentegen wel een topdag waarop veel TikTok-gebruikers online zijn.

Handige tips voor het delen op LinkedIn

LinkedIn is hét platform voor professionele netwerken en werkgerelateerde content. Over het algemeen zijn werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, de meest geschikte dagen om actief te zijn op LinkedIn, vooral tijdens de ochtenden.

 • De meeste activiteit op LinkedIn vindt plaats op werkdagen, vooral rond 09:00 uur 's ochtends of direct na werktijd, rond 19:00 uur.
 • Op vrijdagochtend rond 9:00 uur is er vaak een piek in activiteit, maar het kan 's middags en 's avonds behoorlijk rustig zijn.
 • Het is doorgaans het beste om het plaatsen van berichten op zaterdag en zondag te vermijden, omdat dan de activiteit op LinkedIn aanzienlijk lager is.

Op deze manier kun je jouw berichten plannen op momenten dat je de meeste interactie kunt verwachten, en zo je LinkedIn-bereik vergroten.

Veelgestelde Vragen over het Beste Moment om te Posten op Social Media

 1. Is er een universeel beste tijd om te posten op sociale media? Hoewel er algemene richtlijnen zijn, kan het optimale moment variëren afhankelijk van je doelgroep en het specifieke socialemediaplatform.
 2. Zijn er tools die kunnen helpen bij het bepalen van het beste moment om te posten? Ja, er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals Facebook Insights, Instagram Insights en Google Analytics, die inzicht bieden in het gedrag van je doelgroep.

Optimaliseer Je Social Media Strategie voor Succes

Het vinden van het beste moment om te posten op sociale media is slechts een aspect van een effectieve social media strategie. Het is ook belangrijk om waardevolle content te delen die aansluit bij de interesses en behoeften van je doelgroep. In het maken en uitrollen van creatieve content zijn wij bij Full Frame expert wij helpen je hier dan ook graag bij. Door consistentie, relevantie en timing te combineren, kun je je online aanwezigheid versterken en je merk laten groeien op platforms zoals TikTok en Instagram.

Voor meer tips en strategieën voor het verbeteren van je social media presence, bekijk onze andere blogs op Full Frame.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.