close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Fabriekstraat 1b5038 EM TilburgRoute
Utrecht
Havenloods 413534 AM UtrechtRoute
Stuur een bericht
Vrij werk
nominated for 'Best short' at Filmbythesea Film Festival
SHORTFILM

Barrier.

De korte film Barrier vertelt het waargebeurde verhaal van de 19-jarige Peter de Winde. In de nacht van 26 op 27 september 1944 zwom hij met een brief voor de geallieerden van de Engelse kust naar de Nederlandse. Zo zette hij de bevrijding van West-Zeeuws Vlaanderen in gang.

Het kortfilmproject Slag om de Schelde is een initiatief van Stichting Filmalot, Omroep Zeeland, de Zeeuwse filmhuizen, de Zeeland film Commission, Film by the Sea en het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Niels de Bourgonje is één van de vijf filmmakers die een korte film mocht maken over de Slag om de Schelde.

Samen met Niels gingen wij aan de slag om het verhaal zoals hij het voor zich zag, te vertalen in een uitvoerbare kortfilm. ‘s Nachts draaien aan het strand en filmen in een watertank filmen…  Productioneel was het een hele (mooie) uitdaging.

De film draait op verschillende filmfestivals en markeert dat de slag om de Schelde van 75 jaar geleden. Alle vijf de films worden uitgezonden bij Omroep Zeeland.

Behind the scenes

Niels de Bourgonje: ‘Ik was getriggerd door de hedendaagse beelden van vluchtelingen uit Griekeland en Italië. Zij worden in tegenstelling tot Peter niet als helden gezien. Het idee van een held wilde ik analyseren met deze film.’

Bron: Omroep Zeeland

Meer cases

phoneCall-to-call