close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Documentair
HZT & Stichting nieuwe helden

De Man in Europa

Vlaamse theatermaker Lucas De Man gaat op onderzoek uit langs zeventien Europese steden om het veranderende Europa van onderaf vorm te geven. Full Frame camerapro’s Ton en Pepijn reisden met hem mee om zijn reis vast te leggen.

Via Stichting Nieuwe Helden gaan we met een open blik met Lucas mee op roadtrip door Europa. In een maand tijd, bezoekt het hele team verschillende projecten en visionairs die verschillende meningen over de staat van de maatschappij laten zien: van een nieuwe bestemming van een leegstaande salamifabriek in Italië tot interviews met wetenschappers. Ruut van der Beele regisseerde de film.

Stichting Nieuwe Helden is een collectief dat het geschoten filmmateriaal op verschillende manieren inzet. Tijdens de roadtrip en de opnames waren we gefocust op het feit dat er van de edits verschillende producties gemaakt moesten konden worden. Productioneel was het vooral de uitdaging om met zo weinig mogelijk mensen en zo compact mogelijk materiaal de situaties vast te leggen.

Het filmmateriaal werd gebruikt en op verschillende manieren ingezet zoals in een multimedia performance, lezingen en in een aflevering van VPRO Tegenlicht.

Dit project is mogelijk gemaakt door Het Zuidelijk Toneel in het project ‘In search of Europe’.

Behind the scenes

Ton: ‘Ik was erg onder de indruk van de salamifabriek in Italië. Dat mensen echt op deze plek konden blijven doordat ze hun kunst exposeerden, vond ik super indrukwekkend.’

Meer cases

phoneCall-to-call