close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Documentair
Windpark Krammer

Filmreeks Windpark Krammer

Dit filmproject laat zien hoe de projectontwikkelaar tegemoetkomt aan kritische geluiden vanuit de buurt. Op één staat het draagvlak creëren bij bewoners voor het aanleggen van Windpark Krammer. Om dat te realiseren stelden we samen met Danny Maas het maken van een korte fictiefilm voor. Daaruit voort kwam een serie gefilmde updates over de vordering van de bouw.

Het filmconcept bestaat uit drie delen:
Deel 1: Regisseur Danny Maas schrijft een scenario voor een fictiefilm om het windpark voor te stellen aan mensen uit de omgeving. De fictiefilm neemt je mee in het leven van Jan. Jan is een stugge visser die in de loop van de film van mening verandert. Hij is eerst sceptisch over het windpark, maar uiteindelijk blijkt dat zijn weerstand tegen de horizonvervuilers – zoals hij de windmolens noemt – veel persoonlijker is dan je verwacht. Door de ogen van visser Jan en zijn dochter Marianne, worden de voors en tegens van Windpark Krammer aan bewoners uitgelegd.

Deel 2: bestaat uit een reeks korte updates over de bouw van het windpark. Vanaf het leggen van het eerste fundament laten we zien hoe de projectontwikkelaar hierbij de zorgen van omwonenden meeweegt. De presentator vertegenwoordigt de kritische geluiden van buurtbewoners.

Deel 3: Tijdens de opening van het windpark door koning Willem Alexander, bouwden we de spanning op met een openingsfilm.

Van actievoerder tot ambassadeur
Joanne: ‘Het was een tof project en bovendien erg succesvol. Mensen zijn van mening veranderd en actievoerders werden zelfs ambassadeurs van het windpark.’ Uiteindelijk groeide Windpark Krammer uit tot het grootste burgerinitiatief tot dan toe.

Meer uit deze case

aflevering 1

Het ontstaan van windpark Krammer

aflevering 2

De start van de bouw

aflevering 3

Waar gaat de stroom heen?

aflevering 4

Financial close

aflevering 5

Fundaties

aflevering 6

Ecologie

aflevering 7

Kabelverbindingen

aflevering 8 – I

Logistieke uitdagingen deel I

aflevering 8 – II

Logistieke uitdagingen deel II

aflevering 9

De E-115

PR rondom het project + Behind the scenes

Koning Willem-Alexander opende op 15 mei 2019 Windpark Krammer. De feestelijke opening van het grootste burgerinitiatief van Nederland stond ik het teken van staan van de samenwerking tussen de twee coöperaties Deltawind en Zeeuwind.

Meer cases

phoneCall-to-call