close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Documentair
Gemeente Tilburg – IN PROGRESS CASE

De PACT aanpak in echte buurten met echte mensen

De PACT aanpak is een compleet andere manier van gemeentelijk beleid voeren in drie achterstandswijken in Tiburg. Full Frame volgt deze vernieuwende aanpak vanaf maart 2020 één jaar lang. Met het creëren van een open, eerlijke en menselijke documentaire als doel. Na een paar maanden draaien ontstaat er al een mooie mix van verhalen over PACT als spin in het web, de resultaten en de pijnpunten van de deze experimentele aanpak.

Een beetje context bij Tilburg: Het lijkt erop dat het gemeentelijk gevoerde beleid in Tilburg Noord, West en Groenewoud de afgelopen jaren nauwelijks voor een betere kwaliteit van leven heeft gezorgd. Samen met kernfiguren van PACT hebben we onderzocht hoe we de reis naar betere kwaliteit van leven met storytelling kunnen delen. Het filmen van de echte momenten en de echte mensen was meteen een schot in de roos.

We filmen momenten waarop grote beslissingen worden genomen, maar belangrijker nog, we volgen de bewonersinitiatieven die volgens de PACT aanpak worden uitgerold. Bijvoorbeeld een woning in Tilburg Noord die omgetoverd wordt tot restaurant, kinderdagverblijf en plek voor huiswerkbegeleiding.

Zo breed mogelijk inzetten van documentaire film
Natuurlijk filmen we om uiteindelijk een prachtige documentaire te maken. Als contentpartner denken we vooral mee in hoe de gefilmde beelden zo efficiënt mogelijk tot hun recht komen. We publiceren tussentijds korte items, fragmenten, portretten, snippets en mini docu’s. Daarbij houden houden de grote lijn die we als partners hebben uitgestippeld scherp: mensen meenemen in het open en eerlijke verhaal van PACT.

De eerste beelden

Meer cases

phoneCall-to-call