close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Laat een bericht achter
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Campagne
Gemeente Utrecht

Psst… hey jij daar, kom eens kijken

“Lekker kontje hoor… waar ga je naartoe dan?” – Zo’n 80% van de Utrechtse vrouwen wordt regelmatig nageroepen op straat. Meer dan de helft voelt zich wel eens onveilig op straat. De feiten liegen er niet om: straatintimidatie is geen grapje.  

In samenwerking met de Gemeente Utrecht en communicatiebureau Enof lanceert Full Frame een schurende bewustwordingscampagne tegen intimidatie op straat.  

We draaien de rollen om: niet vrouwen, maar nietsvermoedende mánnen krijgen te maken naroepen, -sissen en -fluiten, door – letterlijk – een grote mond. 

Een uitdaging van formaat  

Zogezegd, zo gedaan. Maar hoe organiseer je én een control room voor de actrice, regisseur en editor én verborgen camera’s op straat én een speciale camera voor het volgen van targets én vang je – oja – ook nog even alle oprechte, enthousiaste en ongemakkelijke reacties van nietsvermoedende mannen op straat?! 

Easywe got this. Je hebt nodig: een alert (groot!) team, scherpe onderlinge samenwerking en een sneller-dan-het-licht(/zicht) coördinatie van beeld en geluid. Precies wat we bij Full Frame in huis hebben!  

This is only the beginning  

Een grote vrouwenmond midden in Utrecht centrum? Dat ontgaat niemand! De actie is landelijk opgepikt door onder andere het NOS Journaal, RTV Utrecht, De Telegraaf, Hart van Nederland, het AD en DUIC. “Wij willen met deze aanpak de norm voor deze groep veranderen”, aldus Burgemeester Sharon Dijksma (bron: DUIC). 

De actie, geregisseerd vanuit een control room in het Utrechtse stadhuis, geldt als kick-off van een bewustwordingscampagne die zowel in abri’s op straat als online verschijnt. Full Frame maakte van de actie een campagnevideo voor social media. Gemeente Utrecht is tevreden met de vliegende start van deze belangrijke campagne:

“Heel erg bedankt voor jullie snelle en goede werk!”

“Dank! Ik krijg heel veel positieve reacties op het filmpje!”

Behind the scenes

filmcrew met een groot scherm met beelden van camera's
filmcrew met meerdere computers
voorbijgangers worden gefilmd bij een rood reclamebord

Credits

  • Regie

    Danny Maas

  • Verborgen camera 01

    Jur Magielse

  • Verborgen camera 02

    Thomas van Lisdonk

Meer cases

phoneCall-to-call